Kaffebønna

Historikk

Kaffebønna ble etablert i august 1998, og det på noen aldeles få kvadratmeter nederst på Strandtorget i Tromsø. Dette var før åpningen av Nerstranda senter og kundetrafikken på torget var således av et helt annet kaliber enn i dag. Bak etableringen stod de to unge gründerne, hvorav den ene- Bjørn "Bønna" Helberg, fortsatt er bedriftens leder.

Inspirasjonen var hentet fra andre europeiske storbyer der dette svært så effektive kaffebar-konseptet var vel utprøvd. Og i løpet av kort tid ble da også Kaffebønna en hyppig besøkt og svært populær kaffebar, og det altså i selveste "Nordens Paris". Populariteten har siden den gang økt jevnt og trutt og såpass mye at det på sommeren 2006 ble gjort åpning av ytterlig en avdeling lokalisert på byens andre torg, Stortorget. Og så ballet det videre på seg med eget bakeri og ytterlig flere barer/utsalg. Så pr i dag (høst 2013) er vi på Strandtorget, Markedsplassen, Stortorget, Jekta Storsenter samt eget håndverksbakeri i Skippergata. Bakeriet leverer kvalitetsbakst til en stor del av byens øvrige kafeer, butikker og gourmetmarked.

I dag eies og drives Kaffebønna fortsatt av "Bønna" sammen med kompanjong Pål Einar Eilertsen. Og selskapet har nå nærmere 50 medarbeidere bestående av erfarne, dyktige og entusiastiske baristi, bakere, konditorer etc. I det hele tatt en nokså stor forvandling fra den spede begynnelse da det kun var plass til 2 ansatte.

Kaffebønna er muligens av de aller travleste lunsjbarene nord for Roma og rent kaffefaglig sett så har bedriften utviklet seg sterkt. Opp i gjennom årene har Kaffebønna stukket av med en lang rekke priser innenfor kaffefaget. "Bønna" sjøl har i 2 år vært teamsjef på det norske baristalandslaget og i 2005 fikk Kaffebønna bl.a en meget hederlig 6.plass i VM i Seattle (US). Kaffebønna ble kåret til "årets handelsbedrift" i Tromsø i år 2000.

Kontakt

Besøksadresse:

Skippergata 15, 2. etg


Postboks:

Postboks 582, 9256 Tromsø


Telefon:

776 39 400